Őshagyomány

Tradicionális szellemi műhely


Megjegyzések a digitális kiadáshoz

Az Őshagyomány folyóirat digitális kiadása az 1991 és 1995 között megjelent húsz szám összes cikkét tartalmazza, beleértve a szerkesztői előszavakat és a Hagyomány és Transzcendencia Iskolájának ún. tájékoztatóit. Ezek a tájékoztatók ugyan már elvesztették aktualitásukat, de mégis érdekesek lehetnek abból a szempontból, hogy a folyóirat szerzői az Iskola tanárai is voltak egyben. Ugyanígy meghagytuk például az első szám címlapján a „tradicionalista szellemi műhely” alcímet, amit a következő számtól már „tradicionális”-ra változtattak.

Az itt közölt cikkek nem betű szerinti átiratai az eredetieknek; a helyesírási és tipográfiai hibákat – legjobb tudásunk szerint – javítottuk; kellő körültekintéssel még egyes nyelvtani-szórendi hibákat is. Ezeket a javításokat külön nem jelöljük sehol. Egyes tanulmányok képi anyagát (a rossz minőség miatt) nem az eredeti folyóiratból vettük át, hanem egyéb forrásművekből – a referenciák megtalálhatók az adott szám impresszumában.

A digitális kiadással kapcsolatban próbáltuk megtalálni Szigeti Árpádot – a folyóirat hajdani szerkesztőjét –, a szerzőket és a fordítókat, hogy hozzájárulásokat kérjük az újraközléshez, illetve tájékoztassuk őket kezdeményezésünkről. Sok esetben vagy nem sikerült őket megtalálni, vagy még nem válaszoltak a megkeresésre, de akik válaszoltak, azok hozzájárultak az új kiadáshoz.

Az első szám 2004 januárjában került fel az internetre, frissítések átlagosan havonta-kéthavonta vannak.

A félreérthetőség elkerülése végett a weben olvasható, hipertextes változatban nem szerepelnek a fent említett tájékoztatók, illetve a számonkénti impresszumok szövegét is ennek a környezetnek megfelelően módosítottuk.

Esetleges címváltozás esetén a
get.to/oshagyomany
vagy az
oshagyomany.hq.hu
címeken érheti el a website-ot. A legegyszerűbb, ha könyjelzőként („kedvenc”-ként) ezek egyikét használja.


http://groups.yahoo.com/group/oshagyomany

[levél a szerkesztőknek]